Kommende utstillinger

Høstutstilling

Utstillingsperiode
29. aug. - 12. sep. 2020

Utstillingen er støttet av Innlandet fylkeskommune

Málfríður Aðalsteinsdóttir

Málfríður Aðalsteinsdóttir: Surtsey hraunreipi

Arne Magnus Johnsrød

Arne Magnus Johnsrød

Málfríður Aðalsteinsdóttir: Tekstil
Arne Magnus Johnsrød: Metall

Utstillingsåpning: Lørdag 29. august. Utstillingen åpnes av Hanne Øverland, styreleder i Norske Kunsthåndverkere (NK)

 

Málfríður Aðalsteinsdóttir
Hennes arbeider kretser ofte om to hovedfelt - natur- og kulturarv og håndverkstradisjoner. Naturen i nord er ofte et omdreiningspunkt som den barske naturen på Island og på Svalbard. Storheten og stillheten, breer og lava,lysets klarhet på vann, snø og is er gjennomgående trekk i hennes kunstneriske utrykk. Eldre håndverkstradisjoner som representerte nærhet mellom verket og håndverkeren, respekt for materialer og naturresurser og det tidskrevende aspektet som inngår i håndlaget arbeid, er grunnleggende konsept i hennes arbeid.

Skogen
Etter mange år i Norge gjør nå skogen seg gjeldende og arbeidet får en helt annen fargepallett. Det har blitt utallige turer i fjellet og i skog og mark, hvor Málfríður sanker planter og andre vekster som hun så bruker til å farge ull til sine broderte tegninger. Arbeidet blir til underveis mens hun blander forskjellig farget ull som så kardes før den ønskede tråden spinnes. Hele tiden gjentar prosessen seg. Farge og tykkelse på streken bestemmes, så spinnes nye tråder som hun trenger for å brodere videre med. Til slutt tar tegningen form.

Arne Magnus Johnsrød
Han viser sin fortelling "Tilstander" gjennom en rekke gjenstander og skulpturer - metallobjekter. Arbeidene består av tre retninger; kinetiske objekter hvor bevegelse innbyrdes i et konsept er kinetikken (kinetisk skulptur, skulptur med bevegelse eller bevegelige deler som står i forhold til hverandre), sølvobjekter, som til tider kan forbindes med overflod og kanskje dobbelmoral, og tradisjonshandlinger i form av hodeutsmykning til bruk under bryllupsnatta.

FOREDRAG

Dato
September (nærmere dato annonseres)

Arne Magnus Johnsrød
Et foredrag med utgangspunkt i utstillingens tittel: ”Tilstander”. Et foredrag i løs form med projektor. Han forteller om gjenstandene, og ta for seg en del av de uttrykkene han bruker - forskjellen på filosofisk estetikk og anvendt estetikk.