Kommende utstillinger

"Juv"

Utstillingsperiode
4. - 26. juli 2020

Kari Mette Wik

Kari Mette Wik: 18 generasjoner

Bente Bøyesen: Mugge og oppsats

Bente Bøyesen: Mugge og oppsats

Anne Ingeborg Biringvad

Anne Ingeborg Biringvad: Statement

Kari Mette Wik: Maleri
Bente Bøyesen: Keramiske gjenstander, maleri
Anne Ingeborg Biringsvad: Installasjon

Utstillingsåpning: Lørdag 4. juli

 

Kari Mette Wik
Tematisk kretser Kari Mette Wik sine arbeider  primært rundt begreper som omhandler en tvetydighet i selve livsopplevelsen; tvil og håp, mot og mismot, idyll og drama. Motstridende impulser bringes sammen og dekonstrueres - innholdsmessig og formalt. Kunstneren forholder seg til maleriet som et rom for dialog og refleksjoner av emosjonell og eksistensiell karakter. I sentrum står fargen og stoffet. Som språk, metafor og materie.

Bente Bøyesen
Hun maler og tematiserer det levende i naturen i et abstrakt og organisk billedspråk. Det er farge og form som er kunstnerens hovedanliggende, og arbeidene oppstår i prosess med materialene. Oftest maler hun i temperateknikk hvor hun lager egg-olje-emulsjon og lager malingen selv ved å blande inn jord og mineral pigmenter, for så og blande farger. Bildene arbeides fram i serier. Materialet er bærer av referanser, assosiasjoner og uttrykk i seg selv, også kunsthistorisk. I utviklingen av det kunstneriske arbeidet er det avgjørende å være åpen og mottakelig for påvirkning i det som beveger seg i livet.

I de siste utstillingsprosjekter har Bøyesen vist maleri i samklang med 3 dimensjonale objekter modellert i leire og levende naturmaterialer som jord, frø, vann og planter. Hun har da modellert i leire og arbeidet fram uttrykket som er noe i retning av tradisjonell brukskeramikk, og ved å glasere formene er det med utgangspunkt i en tradisjonell blå hvitt dekor, med fajanse og porselensgjenstander som forbilde.

Anne Ingeborg Biringvad
Hun viser i galleriets prosjektrom en installasjon med tittel ”GAP”  hvor handlingen sentrerer om den kraftige reduksjonen av fuglearter i våre nære omgivelser.  Utstoppede og utsatte fugler visualiseres på gamle ullpledd og i stedsspesifike installasjoner.

FOREDRAG

Dato
Juli (nærmere dato annonseres)

Anne Ingeborg Biringsvad snakker om sitt prosjekt og installasjon "Gårsdagens idyller og vår tids klisjeer blir fremtidens utopiske drøm".

I presserende tider
vil elg i solnedgang
tiur i hengemyr
og seternostalgiske glansbildekyr
gjenoppstå som verdifulle glugger
til fortellingen
det var en gang ...

Høstutstilling

Utstillingsperiode
29. aug. - 12. sep. 2020

Málfríður Aðalsteinsdóttir

Málfríður Aðalsteinsdóttir: Surtsey hraunreipi

Arne Magnus Johnsrød

Arne Magnus Johnsrød

Málfríður Aðalsteinsdóttir: Tekstil
Arne magnus Johnsrød: Metall

Utstillingsåpning: Lørdag 29. august

 

Málfríður Aðalsteinsdóttir
Hennes arbeider kretser ofte om to hovedfelt - natur- og kulturarv og håndverkstradisjoner. Naturen i nord er ofte et omdreiningspunkt som den barske naturen på Island og på Svalbard. Storheten og stillheten, breer og lava,lysets klarhet på vann, snø og is er gjennomgående trekk i hennes kunstneriske utrykk. Eldre håndverkstradisjoner som representerte nærhet mellom verket og håndverkeren, respekt for materialer og naturresurser og det tidskrevende aspektet som inngår i håndlaget arbeid, er grunnleggende konsept i hennes arbeid.

Skogen
Etter mange år i Norge gjør nå skogen seg gjeldende og arbeidet får en helt annen fargepallett. Det har blitt utallige turer i fjellet og i skog og mark, hvor Málfríður sanker planter og andre vekster som hun så bruker til å farge ull til sine broderte tegninger. Arbeidet blir til underveis mens hun blander forskjellig farget ull som så kardes før den ønskede tråden spinnes. Hele tiden gjentar prosessen seg. Farge og tykkelse på streken bestemmes, så spinnes nye tråder som hun trenger for å brodere videre med. Til slutt tar tegningen form.

Arne Magnus Johnsrød
Han viser sin fortelling "Tilstander" gjennom en rekke gjenstander og skulpturer - metallobjekter. Arbeidene består av tre retninger; kinetiske objekter hvor bevegelse innbyrdes i et konsept er kinetikken (kinetisk skulptur, skulptur med bevegelse eller bevegelige deler som står i forhold til hverandre), sølvobjekter, som til tider kan forbindes med overflod og kanskje dobbelmoral, og tradisjonshandlinger i form av hodeutsmykning til bruk under bryllupsnatta.

FOREDRAG

Dato
September (nærmere dato annonseres)

Arne Magnus Johnsrød
Et foredrag med utgangspunkt i utstillingens tittel: ”Tilstander”. Et foredrag i løs form med projektor. Han forteller om gjenstandene, og ta for seg en del av de uttrykkene han bruker - forskjellen på filosofisk estetikk og anvendt estetikk.