Høstutstillingen
Utstillingsperiode
3. - 19. sept. 2021
Høstutstillingen
- Gabriella Göransson: Billedkunst
- Sissel Wathne: Keramikk
Om kunstnerne
Gabriella Göranssons arbeidsområde er skulpturobjekter til utstillinger, utsmykkinger og installasjoner. Hovedmaterialet er håndlaget papir som produseres av forskjellig fibermateriale på eget verksted. Papirmassen farges og formes, gjerne kombinert med med materialer som aluminium, tre, stoff og bivoks. I uttrykket har kunstneren de siste årene vært opptatt av organiske «urformer» som kan virke sammen i bevegelige konstellasjoner.

Göransson: Fra utstilling ved Østfold Kunstnersenter
Göransson er en kunstner som uttrykker seg fullt og helt gjennom papir. Slik har det vært i en årrekke. Papir er hennes virkefelt, hennes pasjon. Det er selve omdreiningspunktet, det sentrum hvor alt springer ut fra. I fibrene ligger kimen til det skjøreste fragment og det røffeste objekt. Gabriella Göranssons papir er røft og umiskjennelig håndlaget, og det har noe sart og sårbart ved seg. De ujevne, gjennomskinnelige papirkantene forsterker dette inntrykket. Det er som om de ytterste fibrene fløt ut fra papirets solide sentrum i en rekke bølgebevegelser, og dannet en egen skjør innramming for selve flaten. Hun er kjent for å jobbe med papir på en skulpturell måte. Papiret er i hennes hender mer kroppslig enn nøytralt, og uventede hendelser som har oppstått underveis i prosessen har gjerne plass i det ferdige resultatet. Til og med såkalte «feil».
Medlemskap: NBK, NBF, NTK, NK og BOA
Sissel Wathne er keramiker og har bodd og arbeidet på Røros siden 2015. Som eneste galleri i Norge presenterer Galleri Kunst & Kaos Sissels arbeider. Sissel Wathne har sin utdannelse ved Royal College of Art, 2 års MA, Applied art, Ceramic dp., London, England, og KADK, Glass og Keramikk skolen, 3 års BA, keramisk linje, Bornholm, Danmark.
Gjennom ettrårig stipendiat i tradisjonshåndverk ved Norsk håndverksinstitutt har hun utviklet sine helt særegne, og nesten magiske, keramiske glasurer. Med inspirasjon fra gammel trønderkeramikk og med et ønske om å utfordre den sterile renheten i moderne industrielle materialer, har Wathne gjort dyptgående studier og utforsket keramiske råmaterialer.I den gamle pottermakertradisjonen, som trønderkeramikken er en del av, ble det brukt bly i glasuren. Bly smelter på en vakker måte og skaper en glassklar glasur. Men bly er som kjent også giftig. Sissels mål har hele tiden vært å skape å skape glasur som har samme liv og dybde som i den gamle trønderkeramikken, men å gjøre det uten bruk av det giftige blyet. Resultatet er brukskolleksjonen LIV OG DYBDE. En helt ny kolleksjon (november 2020) med hånddreide keramiske kopper i totalt 30 ulike glasurer. Her finner vi den samme tiltrekkende glansen og vakre urenheter som i de gamle blyglasurene. Den høybrente glasuren har liv og bevegelse fra smelteprosessen. Her er flere og tykke glasurlag lagt oppå hverandre, lag man kan kikke inn i og virkelig oppleve nettopp liv og dybde.

Wathne: Keramikk
Alle har sitt eget individuelle uttrykk, og et unikt uttrykk, skapt som et resultat fra dreieprosessen, via hendenes bevegelse under glasering til resultatet av smelteprosessen i ovnen. Wathne vil i utstillingen fylle prosjektrommet med kopper hvor alle er unike.